Культурна програма для киян та гостей столиці на 8 Березня і не тільки

ID:
1315
Количество прочтений:
302
Последнее обновление:


Содержание:

Незабаром 8 Березня - свято весни і всіх жінок. Більшість киян планує в цей день зустрічати вдома гостей чи, навпаки, відвідати родичів чи старих друзів, щоб разом відсвяткувати перше весняне свято. Але комусь напевне захочеться провести цей день на свіжому повітрі, щоб наповнитись життєвою енергією, побути наодинці з природою і збагатити себе новими враженнями. Якщо Ви - один з таких людей, тоді наша стаття для Вас. У ній ми розкажемо про цікаві й величні околиці Києва, куди можна поїхати на святкові вихідні.

Цілющі джерела

Між Пирогово та Голосієво розташований надзвичайної краси парк «Феофанія». Своє ім'я він отримав на честь колишнього власника земель - Феофана Шиянова, настоятеля Михайлівського монастиря. Парк «Феофанія» - це садово-паркова пам’ятка, яка має державне значення. Його головна мета - збереження визначних зразків природних ресурсів. Серед ландшафтного дизайну парку понад 80 видів дерев, кущів, ліан, з-поміж яких багато лікарських рослин. Є тут і озера із живою рибою.


Переглянути фото в повному розмірі

Справжня перлина парку - церква Святого Пантелеймона. Збудований на початку ХХ століття, цей храм пройшов непросту історію: в 20-30 роки, страшні для православної церкви як такої, йому вдалося частково вціліти, але під час Другої світової його обстріляли з мінометів, а в післявоєнний час на території церкви розташували експериментальні майданчики Інституту механіки Академії наук УРСР, де проводили навчальні вибухи. Протягом 1990-1998 років будівлю повністю відновлено і освячено, і тепер вона радо зустрічає прихожан у своїх величних стінах. Завітайте туди й Ви!

Як дістатися?

Адреса парку «Феофанія»: вул. Академіка Лебедєва, 19. Є два варіанти, як дістатися до парку громадським транспортом. Обидва починаються зі станції метро «Либідська»: тролейбусом № 11 до зупинки «Заболотного» і пройтися пішки, або маршруткою № 548 до кінцевої зупинки (вул. Метрологічна). Якщо Ви їдете на власному авто, то дотримуйтесь такого маршруту від Одеської площі: вул. Академіка Заболотного - вул. Метрологічна - повернути ліворуч перед знаком «Хотів» - спуститися вуличкою вниз. Перед входом в парк є автостоянка.

Фортеця київських князів

Чарівна місцевість у східній частині Голосіївського лісу - Китаїв - є археологічним заповідником Києва. Вважають, що назва місцевості походить від тюркського слова «китай» - укріплення, фортеця. В заповіднику і зараз можна знайти залишки давньоруської фортеці (городище), кургани та печери.


Переглянути фото в повному розмірі

На території Київської пустині розташований Свято-Троїцький монастир, поруч якого росте трьохсотлітній дуб; його вважають найстарішим в Україні. Природа навколо монастиря - дивовижна: ліс, пагорби, озера - не жалкуйте свого часу, щоб побачити все це на власні очі. І не забудьте захопити фотоапарат, адже Вам безсумнівно захочеться увіковічнити свою подорож.

Як дістатися?

Адреса Київської пустині: вул. Китаївська, 15. Найзручніші шляхи дістатися такі:

  1. від станції метро «Либідська» автобусом №52 до зупинки «Школа» чи автобусом №20 до зупинки «вул. Китаївська»;
  2. від станції метро «Видубичі» автобусами №43, №265 до зупинки «Проспект Науки».

Трамвай у минуле

Без трамваїв і Київ - не Київ. Трамвайні маршрути - це не лише відстань від початкової до кінцевої зупинки, не рідко це ще й захоплююча екскурсія мальовничими вуличками столиці та її околиць. Серед таких маршрутів - трамвайна лінія №12, що прямує від Контрактової площі до Пущі-Водиці. Цей маршрут відомий тим, що пролягає через ліс, який захоплює своєю красою і влітку, коли всюди зелено й сонячно, і взимку, коли величні дерева згинаються під вагою лапатого снігу, милує око восени, коли листя пофарбоване в жовто-червоні відтінки, і навесні - пори, коли бруньки от-от готові розпуститися, щоб знову вкрити дерева густою зеленою кроною.


Переглянути фото в повному розмірі

Трамвай до Пущі-Водиці має понад 100-літню історію і відіграв неабияку роль в історії нашої столиці. Наприклад, в роки Першої та Другої світових війн цим трамваєм перевозили бійців прямо до лінії фронту, а звіди забирали поранених у міські шпиталі. Також, коли в Києві траплялися надто холодні зими й не вистачало палива для обігріву, з Пущі-Водиці 12 трамваєм перевозили дрова.  

Починаючи шлях із Контрактової площі, він везе своїх пасажирів старим Подолом, вулицею Фрунзе, Куренівкою, Пріоркою й далі лісом до самої Пущі-Водиці. Жителям Києва просто соромно хоч раз не проїхатись цим дивовижним маршрутом, навіть якщо Вам не зовсім по дорозі :)

Тож не сидіть вдома на 8 Березня. Виділіть якийсь із трьох вихідних і рушайте в незвідані досі Київські околиці разом з родиною, друзями, коханою. Тоді це свято стане ще цікавішим і приємнішим.

Можливо, Вас також зацікавить стаття про романтичніші куточки столиці:

Недавние публикации Анна Ярославна – Королева Франції
Українські письменники: Ліна Костенко
Дата публикации:
Автор:
Легка Катерина
Хотите еженедельно получать от нас анонсы статей и новостей? Подписывайтесь на рассылку :)

Самовывоз

Адрес: Киев, Украина, Константиновская 56а,
Телефон: +38 044 390 9090
E-mail: kiev@u-f-l.net

Пн.-Вс.: 8:00-22:00
Киев — бесплатная доставка курьером (с 09:00 до 21:00)