Куди піти на свята: фестиваль писанок в Софії Київській

ID:
1442
Количество прочтений:
422
Последнее обновление:


Содержание:

Вся Україна готується до Великодня (дізнатись більше про великодні традиції можна тут). Дерева «святково» вибілені, парки та узбіччя прикрашають зелені кущі та перші ніжні квіти, в будинках та квартирах смачно пахне домашньою випічкою. В кожному з районів Києва проводяться всілякі майстер-класи та уроки з писанкарства та виготовлення декоративних елементів власними руками. І ось саме зараз, напередодні теплих весняних свят постає питання: куди піти? (більше про парки Києва можна прочитати в нашому огляді). Пропонуємо Вам зануритись у світ Великодньої писанки в заповіднику Софія Київська.

Великдень_на_Софії
Переглянути фото в повному розмірі

Фестиваль писанок 2015: особливості

Наймасштабнішою подією цих вихідних стане святкування Великодня на площі біля Софії Київської. 9 квітня на території собору відкрився IV Всеукраїнський фестиваль писанки.

Фестиваль_регіональних_писанок
Переглянути фото в повному розмірі

Цього року у Вас є можливість насолодитись неповторною колекцією писанок з усіх регіонів України.

Фестиваль_писанок
Переглянути фото в повному розмірі

Біля дзвіниці розташовано 20 двохметрових писанок, які, за умовами конкурсу, були відібрані для фестивалю.

Фестиваль_великодніх_писанок
Переглянути фото в повному розмірі

Кожна з них представляє автентичний традиційний візерунок-орнамент свого регіону. Загальна тема усіх робіт - «Богиня-Берегиня».

Писанки_в_Софії
Переглянути фото в повному розмірі

Окрім того, на всій території заповідника Софії розташовано безліч інсталяцій зі справжніми яйцями, які були розмальовані чи прикрашені дітьми. Загальна кількість кольорових яєць, використаних у оформленні фестивалю – 50 тисяч.

Фестиваль_писанок_в_Києві
Переглянути фото в повному розмірі

Що ще можна подивитись у Софії Київській

Окрім самої виставки, вся територія заповідника представляє собою арт-простір з інсталяціями та вишуканими елементами. Особливою популярністю користується «Тунель бажань», а ось діти з задоволенням бавляться у лабіринті з духмяного сіна у спеціальній «дитячій зоні».

Тунель_бажань_на_Софії
Переглянути фото в повному розмірі

Українська берегиня – мотанка, великодні кролики, розписна курка, квіткова стеля, неймовірні «рахівниці» з писанок, квітковий лабіринт і навіть двометрова писанка, що світиться вночі – все це та багато іншого буде милувати жителів та гостей Києва до 19 квітня.

Всеукраїнський фестиваль_писанок
Переглянути фото в повному розмірі

Окрім екскурсій, у Великодньому містечку будуть відбуватись майстер-класи з загального і регіонального писанкарства, проходитиме конкурс дитячого малюнка.

майстер_класи_на_Софії
Переглянути фото в повному розмірі

Якщо Ви бажаєте поринути у чудову атмосферу весняного свята - обов’язково відвідайте Великоднє містечко в Софії Київській! Кожного дня до 19 числа найвидатніші майстри України будуть навчати Вас, як створити неповторну атмосферу та святкові атрибути власними руками.

Великдень_на_Софії
Переглянути фото в повному розмірі

Композиції з квітів та писанок, розпис яєць, випікання пасок – ці знання та вміння допоможуть Вам провести вихідні не лише із задоволенням, але й з користю. Тут панує неймовірна атмосфера добра, любові та справжнього християнського свята!

Великдень_в_Софії_Київській
Переглянути фото в повному розмірі

На площі біля Софії вже працює ярмаркова зона з продажу великодніх солодощів (фігурні пряники, льодяники, паски, шоколадні яйця) та декоративно-прикладних виробів (вінки, композиції, великодні писанки, свічки, рушники).

Фестиваль_писанок_Київ
Переглянути фото в повному розмірі

Насолодіться святом разом з усією Україною! Приходьте на Софію Київську, щоби ще раз переконатись – наші традиції та культура – найкращі!

Недавние публикации Долина крокусів - гордість села Колочава, що на Закарпатті
Видатні українці: Олександр Усик
Дата публикации:
Автор:
Віталіна Меллертах
Хотите еженедельно получать от нас анонсы статей и новостей? Подписывайтесь на рассылку :)

Самовывоз

Адрес: Киев, Украина, Константиновская 56а,
Телефон: +38 044 390 9090
E-mail: kiev@u-f-l.net

Пн.-Вс.: 8:00-22:00
Киев — бесплатная доставка курьером (с 09:00 до 21:00)